Повсеместната цифровизация води до дигитална трансформация на бизнеса. Начинът, по който фирмите подхождат към своите клиенти се променя. Традиционните маркетингови похвати и инструменти правят като че ли крачка назад и въпреки, че не всички „класически“ маркетингови стратегии са изчезнали, дигитализацията и интернет доведоха до появата на изцяло нови пазари, на които прилагането на методите и инструментите на дигиталния маркетинг и брандинг се превръщат в норма за успешен бизнес.

Търсенето на специалисти по дигитален маркетинг е голямо и в този встъпителен курс ще усвоите точно тези умения, които са Ви необходими, за да успеете кариерно в тази област. Курсът  се основава на използване на платформи и инструменти на лидери в бранша като Google, Facebook, HubSpot, Hootsuite, Moz и MailChimp, за да гарантираме, че ще излезете от програмата с ценно цялостно разбиране за това, как работи дигиталният маркетинг и защо е толкова важен. Владеенето на няколко платформи и опитът в реалния свят са градивните елементи за успешна кариера като специалист по дигитален маркетинг, а този модулен курс е идеален начин да започнете.

Завършилите успешно пълния курс ще научат (1) да създават и администрират елементарни уеб сайтове и целеви страници, (2) да създават маркетингово съдържание, (3) да използват социалните медии за разпространяване на маркетингови послания, (4) да правят маркетинговото съдържание откриваемо при търсене, (5) да планират и провеждат дигитална рекламни кампании и (5) да владеят тънкостите на рекламирането в социалните мрежи и медии. Освен това, студентите ще разберат как работят дисплейните и видео реклами в интернет, как се рекламира с имейл и как се измерва и оптимизира ефекта от дигиталните маркетингови кампании с Google Analytics.